Documento sin título
Joan Nogué     Txema Onzain     Félix López
Balmes 129 4t 1a   Barcelona   Telf: +34 93 454 83 87
Casa d'oració per les germanes mercedàries
Eguino, Álaba
Recordar el jardí tancat de la tradició mística ens ajuda a pensar en un lloc de trobada, oració i meditació. Extenem l’arquitectura, definint el jardí interior, al voltant del qual, i en diferents nivells, es produeixen els espais de relació i recorregut. Allà on el programa ens manca per tancar el jardí, l’ampliem mitjançant una paret de formigó que recorre i lliga, de forma simbòlica, tota la planta baixa del conjunt.
Dins aquest jardí tancat la presència de la capella-oratori, amb la rotunditat de la seva volumetria en formigó, pren importància enfront del teló de fons de les façanes d’obra vista en forma de gelosia. Enfront l’oratori, el jardí tancat crea una excepció, fent desaparèixer el mur per poder obrir-se panoràmicament al prat i el paisatge.
DATA PROJECTE1993 - 1996
DATA D'OBRA1996
EMPLAÇAMENTEguino, Álaba
SUPERFÍCIE3.600 m2
PEM340.000.000 Ptas
PROMOTORGermanes Mercedàries
CONSTRUCCIÓNASIPA S.A.
COAUTORJordi Roig, Arq.
COL·LABORADORSFèlix López, Arq.
Morten Lomholdt, Arq.
INSTAL·LACIONSInstal·lacions Arquitectòniques
ESTRUCTURARobert Brufau i Associats S.L.
FOTOGRAFIAEduardo Armentia / Carolina García

Premi “Arquitectos Noveles”, patrocinat per HISALYT Esment d’honor del premi COAVN d’Arquitectura 1997 Obra seleccionada i premiada a la IV Biennal d’Arquitectura Espanyola Premi “Opera Prima” patrocinat per l’Associació ANDIL de Milano (Itàlia)