Documento sin título
Joan Nogué     Txema Onzain     Félix López
Balmes 129 4t 1a   Barcelona   Telf: +34 93 454 83 87
Pavelló poliesportiu
Vilanova del Vallès, Barcelona
Mantenir dues nogueres de bona presència que configuraven una antiga terrassa de conreu ens indica la posició entregirada de l’edifici envers la trama urbana. Soterrem el pavelló per disminuir-li el volum i poder accedir còmodament pel nivell superior de grades.
Un parament de xapa gris que, amb diferents plecs crea les façanes laterals i la coberta, totes opaques, dibuixa a la vegada dues façanes principals vidrades a nord i a sud que il·luminaran adequadament l’espai esportiu sense necessitat de llum cenital. El gran finestral-aparador de la façana nord amplia l’espai visual de la plaça i esdevé una llanterna per la nit. Remarquem el seu dibuix amb dos crestes que volen reconèixer el final de la perspectiva del passeig central del nou eixample i la seva continuïtat pel porxo d’entrada a l’edifici.
DATA PROJECTE2001-2002
DATA D'OBRA2003-2004
EMPLAÇAMENTVilanova del Vallès, Vallès Oriental
SUPERFÍCIE2.800 m2
PEM1.927.235 €
PROMOTORAjuntament de Vilanova del Vallès
CONSTRUCCIÓContratas y Obras S.A.
COAUTORJordi Roig, Arq.
COL·LABORADORSFèlix López, Arq.
Ana Coello, Arq.
Caio Faggin, Arq.
INSTAL·LACIONSJ. A. Tribó - Arcadi de Bobes
ESTRUCTURAMiquel Angel Sala,
Brufau i Associats S.L.
FOTÒGRAFWenzel

Seleccionats a la III Biennal d’Arquitectura del Vallès
Primer premi al concurs del projecte