Documento sin título
Joan Nogué     Txema Onzain     Félix López
Balmes 129 4t 1a   Barcelona   Telf: +34 93 454 83 87
154 Habitatges dotacionals i equipaments
Patronat Municipal de l’Habitatge,
Barcelona
Cinc programes per un conjunt d’edificis d’ús públic: 154 habitatges de lloguer per a joves, i gent gran, una escola bressol, un centre cívic i dues plantes d’aparcament soterrani de lloguer.
La possibilitat d’ordenar el conjunt en dos edificis ens permet separar-los obrint el pati al carrer, justament en la cantonada que formen les dues vies principals. Es desmaterialitza el xamfrà -única façana que en l’eixample Cerdà permet visions frontals - creant un punt d’atracció pel descobriment de la plaça interior a través d'una tensa volumetria on s’apropen perillosament les 6 plantes pis dels dos testers. Aquests al volar sobre l’obertura del pati, buiden la planta baixa, permeten visions més llunyanes des dels carrers de l’entorn.
En l’expressió exterior, busquem els suggeriments tectònics que ens proporcionen els diferents plans de llum i ombra que resulten del tractament i disposició del forat.
DATA PROJECTE2008 - 2009
DATA D'OBRA2009 - 2013
EMPLAÇAMENTC/ Navas de Tolosa - C/ Indústria, Barcelona
SUPERFÍCIE18.790 m2
PEM11.347.427 €
PROMOTORPatronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona
CONSTRUCCIÓCOPISA
COL·LABORADORSLlorenç Vallribera, arq.
Sílvia Ocaña, arq.
Martín Fernández, arq.
Leonardo Fernández, arq.
Gianluca Giaccone, arq.
INSTAL·LACIONSFONT I ARMENGOL S.A.
ESTRUCTURABIS Arquitectes
FOTOGRAFIAJordi Surroca

Premis AVS 2013 (Asociación Española de Promotores Públicos de Vivienda y Suelo), premi: “Mejor Edificación en Obra Nueva a las Mejores Prácticas en Vivienda Protegida”.
Primer premi al concurs del projecte