Documento sin título
Joan Nogué     Txema Onzain     Félix López
Balmes 129 4t 1a   Barcelona   Telf: +34 93 454 83 87
Ceip Garigot
Castelldefels, Barcelona
Tres cossos orientats nord-sud, de diferent alçària, i paral·lels al carrer d’accés, permeten disposar el programa de necessitats de manera autònoma entre les unitats d’infantil i primària, lligant o cosint els passadissos de cadascuna amb les àrees dels serveis que els hi són comunes, aconseguint així una gran compacitat de l’edifici. S’insereixen en el cos central un seguit de patis com esponjadors i dinamitzadors del programa, buidant el volum edificable i aconseguint una ventilació i il·luminació creuada de les peces de planta baixa. En front del domini de l’horitzontalitat de les façanes es contraposen les peces de comunicació vertical, escales i ascensor com elements exempts.

A diferència de Sant Cugat, aquest CEIP ja es va plantejar per a construcció industrialitzada. Es tracte d’un tipus de construcció lleugera en sec, realitzada a taller-fàbrica en unes condicions que permeten optimitzar el temps d’execució, els controls de qualitat i les condicions de treball i que permeten a més l’execució completa de tots els acabats de l’escola des de la cota 0 cap amunt. Aquesta construcció un cop completada a taller es desmunta i es transporta a l’obra on es realitzarà el procés final d’acoblament i completat dels detalls.
DATA PROJECTE2005
DATA D'OBRA2005-2006
EMPLAÇAMENTAv/ del Canal i C/ del Pi Tort, Castelldefels.
SUPERFÍCIE3.332 m2
PEM2.607.218 €
PROMOTORDepartament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. GISA
CONSTRUCCIÓIMASA
COAUTORJordi Roig, arq.
COL·LABORADORSAdriana Furné, arq.
Borja Iglesias, arq.
Mireia Marés, arq.
Llorenç Vallribera, arq.
INSTAL·LACIONSImanagest S.L.
ESTRUCTURABIS Arquitectes
NATEC Ingenieros
FOTOGRAFIAWenzel

Seleccionats en la Trienal d’Arquitectura del Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf
Premi a la Innovació del Concurs Catalunya Construcció del Col•legi d’Arquitectes Tècnics de Barcelona, (Arquitectura industrialitzada)
Primer premi al concurs del projecte