Documento sin título
Joan Nogué     Txema Onzain     Félix López
Balmes 129 4t 1a   Barcelona   Telf: +34 93 454 83 87
104 habitatges socials per a Vimusa
Viladecans, Barcelona
Reivindiquem la importància de la terrassa en un clima atemperat: estança exterior, primer horitzó de l’habitatge, filtre de les vistes, coixí tèrmic i aglutinador -els mesos de bon temps- de les activitats de dia. Prioritzem, en l’organització de l’edifici, la bona orientació d’aquestes peces respecte a altres arguments com la unitat de les façanes que defineixen la plaça.

En la definició dels exteriors, fem servir el color com element d’expressió, per establir una seriació que es superposa a la de la repetició de forats i la domina, modificant la percepció de l’escala de l’edifici. La façana al carrer de Bertran i Musitu de 110 m. de llargària, majoritàriament dormitoris, demanava una treball de contenció de la repetició del forat, com l’utilitzat que unifica en un sol buit les tres finestres de dormitoris de cada habitatge.
DATA PROJECTE1999 - 2000
DATA D'OBRA2000 - 2004
EMPLAÇAMENTIlla 1 Peri Sud de Sales, Viladecans
SUPERFÍCIE17.500 m2
PEM6.841.874 €
PROMOTORVILADECANS MEDITERRÀNIA S.A.
CONSTRUCCIÓConstructora San José, S.A.
COAUTORJordi Roig, arq.
COL·LABORADORSFélix López, arq.
Eugenia Vidal, arq.
Francesco Mozzati, arq.
Miquel Mariné, estudiant d'arq.
INSTAL·LACIONSInstal·lacions Arquitectòniques
ESTRUCTURABIS Arquitectes
FOTOGRAFIAWenzel

Finalistes al primer premi d’arquitectura José Antonio Coderch Seleccionats per al premi FAD 2005 Seleccionats a la I Triennal d’Arquitectura del Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf