Documento sin título
Joan Nogué     Txema Onzain     Félix López
Balmes 129 4t 1a   Barcelona   Telf: +34 93 454 83 87
CEIP Font del Roure
Masquefa, Barcelona
La presència inicial d’uns mòduls prefabricats al solar determina la implantació de la proposta. A diferència del CEIP a Sant Cugat, es proposa una edificació més compacte, substituint el gran buit central del jardí interior per una successió ordenada de patis que ampliïn la percepció visual dels recorreguts en planta baixa i escenifiquin les relacions de les dues edats escolars.
La plaça d’accés protegida i enjardinada és l’espai comú que articula ambdues escoles buscant la millor orientació per a cada programa escolar. L’edifici de serveis comuns protegeix el pati de joc del fort vent.
La disposició lliscant dels volums més singulars abocats sobre la plaça d’accés i el carrer donen el contrapunt més públic d’aquesta edificació respecte de l’entorn.
DATA PROJECTE2003-2006
DATA D'OBRA2005-2006
EMPLAÇAMENTC/ del Pont s/n, Masquefa, Anoia
SUPERFÍCIE3.509 m2
PEM2.847.390 €
PROMOTORDepartament d’Educació de la
Generalitat de Catalunya. GISA
CONSTRUCCIÓEMCOFA, S.L.
COAUTORJordi Roig, arq.
COL·LABORADORSFèlix López, arq.
Borja Iglesias, arq.
Tapio Lassmann, arq.
Mireia Marès, arq.
INSTAL·LACIONSJ.A. Tribó
ESTRUCTURABIS Arquitectes
FOTÒGRAFJosé Hevia

Primer premi al concurs del projecte