Documento sin título
Joan Nogué     Txema Onzain     Félix López
Balmes 129 4t 1a   Barcelona   Telf: +34 93 454 83 87
62 Habitatges socials per a IMPSOL
Maresme, Barcelona.
El concurs proposava edificació de baixa alçària i en canvi alta edificabilitat. Aquest conflicte es soluciona amb la disposició de l’edificació com una banda continua, que fa front a la riera, s’obra a ella, s’enrosca sobre si mateixa i s’esglaona segons les bancades existents. Aquest organisme es desprèn del terreny creant un buit on es resolen els accessos, zones comuns, aparcaments i trasters en una planta parcialment encaixada en el terreny.

Tots els habitatges busquen la millor orientació, resolent-se la majoria a sud o amb petites oscil•lacions cap al est i l’oest. Com aportació tipològica, destaquem la introducció d’una sala exterior que reivindica altres formes de relació interior exterior, i amplia possibilitats de viure la relació cuina-menjador-estar-terrassa.

El buidat aleatori de la superfície contínua de la façana produït per les sales-terrassa, introdueix una forta expressivitat al conjunt, gràcies al contrast de massís-buit, amb la llum i l’ombra. Entenem que aquest tipus de propostes obren un camp d’investigació tipològica i formal que podria ser molt fructífer, si s’aconsegueix vèncer l’anquilosament i rigidesa de les normatives .
DATA PROJECTE2005
DATA D'OBRA-
EMPLAÇAMENTSector Can Jordana, Tiana.
SUPERFÍCIE6.490 m2
PEM-
PROMOTORAjuntament de Tiana. IMPSOL
CONSTRUCCIÓ-
COAUTOR-
COL·LABORADORSAnna Feu, arquitecta
Adriana Furné, arquitecta
Ivan Guardiola, arquitecte
Fèlix Lopez, arquitecte
Llorenç Vallribera, arquitecte
INSTAL·LACIONS-
ESTRUCTURA-
FOTÒGRAF-

Primer premi al Concurs del projecte