Documento sin título
Joan Nogué     Txema Onzain     Félix López
Balmes 129 4t 1a   Barcelona   Telf: +34 93 454 83 87
62 Habitatges socials per a IMPSOL
Maresme, Barcelona.
El concurs proposava edificació de baixa alçària i en canvi alta edificabilitat. Aquest conflicte es soluciona amb la disposició de l’edificació com una banda continua, que fa front a la riera, s’obra a ella, s’enrosca sobre si mateixa i s’esglaona segons les bancades existents. Aquest organisme es desprèn del terreny creant un buit on es resolen els accessos, zones comuns, aparcaments i trasters en una planta parcialment encaixada en el terreny.

Tots els habitatges busquen la millor orientació, resolent-se la majoria a sud o amb petites oscil•lacions cap al est i l’oest. Com aportació tipològica, destaquem la introducció d’una sala exterior que reivindica altres formes de relació interior exterior, i amplia possibilitats de viure la relació cuina-menjador-estar-terrassa.

El buidat aleatori de la superfície contínua de la façana produït per les sales-terrassa, introdueix una forta expressivitat al conjunt, gràcies al contrast de massís-buit, amb la llum i l’ombra. Entenem que aquest tipus de propostes obren un camp d’investigació tipològica i formal que podria ser molt fructífer, si s’aconsegueix vèncer l’anquilosament i rigidesa de les normatives .
DATA PROJECTE2005
EMPLAÇAMENTSector Can Jordana, Tiana.
SUPERFÍCIE6.490 m2
PROMOTORAjuntament de Tiana. IMPSOL
COL·LABORADORSAnna Feu, arquitecta
Adriana Furné, arquitecta
Ivan Guardiola, arquitecte
Fèlix Lopez, arquitecte
Llorenç Vallribera, arquitecte

Primer premi al Concurs del projecte